Algemeen

A: Dat klopt, privé berichten aan Roelf worden ongelezen verwijderd. Heb je een dringende (privé) vraag? Stel Roelf dan even op de hoogte hiervan via de Cryptocoiners Chatgroep op Telegram (www.cryptocoiners.nl/chat) of mail naar [email protected].

A: Dit programma heet HyperTrader en is gratis te downloaden via de website: Hyperlinq.io. Ook gebruiken veel CryptoCoiners het (Nederlandse) Altrady. www.altrady.com. Voor beide tools dien je een abonnement af te sluiten, echter zijn deze tools ook tijdelijk gratis uit te proberen voor je een keuze dient te maken. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om via Binance zelf te traden. Deze tools worden gebruikt vanwege de veelzijdigheid om het traden over het algemeen makkelijker te maken. Beide tools hebben een eigen Telegram groep:

Altrady

Hypertrader

A: Voor elke verplaatsing van je assets betaal je transactiekosten, hierdoor is het vaak onvoordelig om dit dagelijks te doen. Bovendien zijn je assets relatief veilig bij Binance, ze hebben zelfs een reservering/fonds om bij eventuele incidenten de klanten schadeloos te kunnen stellen.

A: Ja, dit is mogelijk via het “geavanceerd” kopje in het menu, echter is het volume op Bitvavo dusdanig klein dat je als “daytrader” meer voordeel hebt bij een grotere exchange (zoals bijv. Binance).

A: In het algemeen gezegd werken de meest exchanges met een Withdrawal (opname) en Deposit (storting) mogelijkheid. Van de exchange waar naartoe je wilt storten (exchange B) kies je in je wallet voor “Deposit” bij de juiste munt, nu krijg je een walletadres te zien. Kopieer dit adres. Ga nu naar de exchange waarvan je wilt opnemen (Exchange A). Bij deze exchange ga je naar je wallet en kies je voor “Withdrawal” bij de juiste munt. Plak het eerder gekopieerde adres en controleer het zorgvuldig! Zorg ook dat je weet welk netwerk je moet gebruiken en of je eventueel nog een Memo of andere code moet overnemen als daarom wordt gevraagd. Als je zeker weet dat alles wat je hebt ingevuld klopt dan kun je de opdracht bevestigen. Kijk eventueel ook verderop voor een stappenplan voor het aanmaken van een nieuwe Binance-account ter vervanging van je eerder aangemaakte account.

A: We raden je aan om zelf een spreadsheet te maken, zodat je niet afhankelijk bent van verbeteringen enz. die door anderen moeten worden uitgevoerd. Maar als je toch een spreadsheet van iemand anders wilt gebruiken: die van onze moderator Keyvan is zeer uitgebreid. Je vindt het spreadsheet in één van onze chat-groepen op Telegram: https://t.me/c/1352500141/122421

Scanner

A: Je kunt “help” ingeven als commando, je krijgt dan snel handige tips. De scannerhandleiding is te downloaden via deze link, eventueel kun je vragen stellen in onze Telegram groep speciaal voor scanner vragen: www.cryptocoiners.nl/scanner-chat

A: Een scannermelding is op basis van een afgesloten candle. Als een muntpaar relatief laag in volume is kan het gebeuren dat er in een tijdsinterval (candle) niet wordt gehandeld. Als er niet wordt gehandeld geeft de exchange ook geen data door. Als er geen data binnenkomt bij de scanner kunnen er ook geen meldingen worden gegenereerd.

A: Dat is normaal, helaas kan er niet zonder tussenkomst van een browser een chart in een tradingtool of op een exchange worden geopend.

A: Geef als commando “trenddetails aan”. Wil je ze niet meer zien? Dan type je “trenddetails uit”.

A:  Dit kun je in je Binance-account onderaan je referralpagina (https://www.binance.com/nl/activity/referral) terugvinden. Daar staat je 20% teruggave van je fee, onder “commissiekosten”. Je moet wel gehandeld hebben wil je dit kunnen zien.

A: Nee, helaas is dat niet mogelijk. Als je je Binance-account nog niet hebt geverifieerd, kun je (met een ander email-adres) een nieuw account maken.

A: Je kunt maar één account verifiëren bij Binance. Dat betekent dat als je een nieuw account aanmaakt en je had al een geverifieerd account dat je oude account verwijderd zal moeten worden. Deactiveren van het account is niet hetzelfde als verwijderen. Voor het verwijderen van je account moet je echt contact opnemen met Binance, maar de kans dat Binance dit voor je doet, is heel klein.

A: Als je al een geverifieerd Binance-account hebt, is er weinig kans dat dit je gaat lukken. Binance geeft je namelijk geen mogelijkheid om een reeds geverifieerd account te verwijderen. Maar als je het toch wilt proberen:
Begin met het aanmaken van een nieuw account met de speciale Cryptocoiners-link.
Vraag (bijvoorbeeld via de chat) of Binance bereid is om je huidige account te verwijderen. Dit levert in de praktijk helaas vaak een ‘nee’ op, maar je kunt het altijd proberen.
Als Binance je account inderdaad wil verwijderen: zet al je assets over van je huidige account naar het nieuwe account. Het eventuele dust (restanten van trades) kun je omzetten in BNB en ook naar het nieuwe account sturen. De BNB zet je dus als laatste over. Assets overzetten van het ene Binance-account naar het andere kost je uiteindelijk geen transactiefees. Er worden wel fees ingehouden, maar die krijg je weer terug.
Nu is je huidige account als het goed is helemaal leeg en kan je contact opnemen met Binance en vragen of zij je huidige LEGE account willen verwijderen; dit duurt meestal niet heel lang. Ondertussen kun je gewoon traden op je nieuwe account dat je met de speciale CryptoCoiners-link hebt gemaakt. Als je van Binance het bericht hebt gekregen dat je huidige/oude account verwijderd is dan kun je pas je nieuwe account verifiëren.

A: Ja. Met een niet-geverifieerd account kun je niet traden.

A: Met een subaccount op Binance kun je verschillende wallets beheren, dit kan makkelijk zijn als je portfolio groter is geworden.

Als je een VIP-account hebt dan krijg je automatisch subaccounts. Maar ook zonder VIP-account kun je een gokje wagen en subaccounts aanvragen, via de chat. De kans dat je aanvraag wordt gehonoreerd, is niet groot helaas.

Via Customer Support van Binance kun je een verzoek indienen.

A: Als je de handelsfee in BNB wil betalen (25% korting) dan moet je BNB op dat subaccount hebben staan.

A: Deze kleine hoeveelheden wordt ook wel dust genoemd. Meestal hou je dust over vanwege afrondingsverschillen, bijvoorbeeld omdat je niet het volledige bedrag hebt kunnen verkopen. Als je niet je handelskosten betaalt met BNB hou je significant meer dust over. Dit komt omdat als je hier niet voor kiest, je handelskosten (fee) worden betaald door een klein beetje van de asset in te houden als je dit koopt en ook weer als je verkoopt.
Voorbeeld: Je betaald je fee niet met BNB en je koopt 9 XRP. Je krijgt geen 9 XRP maar 8,9928 XRP geleverd. Je hebt 0.0072 XRP als handelskosten betaald aan Binance. Je kunt alleen maar “hele” XRP verkopen, dus nu heb je nog maar 8 “hele” XRP die je kunt verkopen. Zodra je deze 8 XRP verkoopt betaal je 0.00000026 BTC fee. Je houdt dus minder BTC over dan je zou verwachten. Nadat de trade is gesloten hou je 0,9928 XRP als dust over. Hier is ook een video over gemaakt: Klik hier.

Je kunt bij Binance elke zes uur de munten met een waarde lager dan 1 BNB omzetten naar BNB. Dit doe je vanuit je spot wallet en dan te kiezen voor “omzetten naar BNB”. Je zou er ook voor kunnen kiezen om de munt te bewaren zodat je bij een volgende keer dat je op diezelfde munt handelt dit restant kan meenemen in de verkoop.

A: Op die muntparen kun je met leverage traden. Dit betekent dat je eigenlijk geld leent om meer in te zetten dan je eigenlijk hebt. Deze manier van traden wordt in principe niet aangeraden door Cryptocoiners, het risico op veel verlies is groot.

Let op, deze lijst is niet compleet. Er zijn veel meer termen en afkortingen maar dit zijn wel voor ons de meest gangbare. Heb je opmerkingen of toevoegingen? Post ze dan in de Telegramgroep https://t.me/cryptocoiners

AT – Altrady

AMA – Ask Me Anything (bijeenkomsten waar je vragen kunt stellen aan iemand) 

ATH – All Time High (de hoogste prijs tot nu toe)

BB – Bollinger Bands (Een van de indicators die CC gebruikt wordt om OS of OB te herkennen)

BE – Break Even (de prijs waarbij je geen winst en geen verlies maakt)

BM – Barometer (dit is een onderdeel van de Cryptocoiners scanner)

CC – CryptoCoiners

DCA – Dollar Cost Averaging (kort gezegd: hiermee haal je de gemiddelde prijs van je investering naar beneden)

EMA – Exponential Moving Average (zie MA)

FIB – Fibonacci, refereert aan de Fibonacci tools die je kunt gebruiken om levels te bepalen

FIAT – Fiduciair geld (fiat geld, dollars/euro’s)

FOMO – Fear Of Missing Out (bang om de boot te missen)

FUD –  Fear, Uncertainty and Doubt (het verspreiden van negatieve berichten om de koers te beinvloeden)

HL – Higher Low (de prijs is hoger dan het vorige dieptepunt)

HH – Higher High (de prijs is hoger dan het vorige hoogtepunt)

HODL – Hold On for Dear Life (Je assets niet verkopen maar bewaren)

H&S – Head and Shoulders (een bepaald chart patroon)

ICO – Initial Coin Offering (een vooruitgave van een nieuwe munt, dit is een mogelijk risico)

KYC – Know Your Customer (Wettelijke regels om witwassen te voorkomen)

LL – Lower Low (de prijs is lager dan het vorige dieptepunt)

LH – Lower High (de prijs is lager dan het vorige hoogtepunt)

MA – Moving Average (Een lijn als weergave van het gemiddelde van een aantal candles)

OBV – On Balance Volume

OB – Overbought (de kopers raken “uitgeput”)

OS – Oversold (de verkopers raken “uitgeput”)

PnL – Profit and Loss (winst en verlies, een indicatie hoe je trade er voor staat)

PF – Portfolio

SAT – Satoshi, 1 Satoshi staat gelijk aan 0,00000001 Bitcoin

SL – Stop Loss, dit kan een Stop Limit Sell of Stop Limit Buy zijn

TA – Technische Analyse 

TP – Target Price (de prijs waarbij je wilt verkopen)

TP – Take Profit (kort gezegd een sell order bij een vooraf bepaalde winstpercentage)