23 maart 2023: De dollar wordt zwakker, Bitcoin wordt sterker

Gisteravond was er even paniek op de crypto-beurzen. De prijs van Bitcoin (en veel andere coins) daalde opeens flink. De oorzaak was, interessant genoeg, een aankondiging die juist goed is voor Bitcoin: het bankgarantiestelsel in Amerika wordt niet aangepast om rekeninghouders beter te beschermen tegen omvallende banken.

De snelle prijsdaling van Bitcoin laat, opnieuw, zien hoe veel onzekerheid er heerst. Maar het goede nieuws: nog nooit zijn er zoveel nieuwe Bitcoin-wallets gemaakt als de laatste paar weken.

En: sinds begin dit jaar heeft Bitcoin beter gepresteerd dan de complete S&P 500, op één aandeel na. Het lijkt er op dat, zeker op de wat langere termijn, de weg naar boven is ingeslagen. De dollar wordt steeds zwakker en Bitcoin wordt steeds sterker.

REAGEER op deze aflevering! Laat bijvoorbeeld eens een voice-mail achter (rechtsboven op deze pagina).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *