Binance (3m): PERL-BTC – hoe een foute instap toch nog een mooie trade wordt

Deze trade is een klassiek voorbeeld van “verkeerd ingestapt, redden wat er te redden valt”. 

Om 10 uur kreeg ik deze melding van de CC Scanner:

Perl scanner 1

Het volume is eigenlijk wat aan de lage kant voor mijn daytrades, maar ik dacht: “waarom ook niet”? Mijn strategie was in eerste instantie dezelfde als die van de overige trades vandaag:

  • Instappen met 20% (ladder op ‘ask’ en ‘bid’)
  • Bijkopen: 20% na een daling van 0,75%
  • Bijkopen: 20% na een nieuwe daling van 1%
  • Bijkopen: 40% na een verdere daling van 1,5%
  • Verdere daling: stop loss en wegwezen!

Oeps… foutje bij het instappen!

Bij het instappen ging het al mis. Meteen na het scanner-signaal (de gele ster) ging de prijs namelijk omhooog. Ook de Bollinger Bands waren niet zo breed. Maar het ging mis door de fout die ik maakte:

Ik zette een ladder-opdracht zonder eigenlijk naar de chart te kijken en voordat ik het wist, zat ik in een trade met beperkte winstkansen. Immers: de bovenste band zat maar 0,5% boven mijn gemiddelde aankoopprijs op dat moment (de gele cirkel).

Daarna kelderde de prijs: een glijbaan. Er kwamen nog meer CC Scanner-signalen:

Perl scanner 2

En eigenlijk werd het toen een mooie trade! In de Trading Chat-groep op Telegram begonnen traders zich ook te melden:

Schermafbeelding 2019 09 02 om 11 32 30

Tip: de laatste aankoop snel verkopen voor meer koopkracht

Inmiddels had ik al drie keer bijgekocht. De prijs bleef dalen en als dat gebeurt terwijl ik nog maar één portie heb om bij te kopen, kies ik soms voor een aparte tactiek: ik probeer de 20% die ik het laatst heb gekocht (hier dus voor 836 sats) meteen met winst te verkopen. Ik heb dan weer wat extra ruimte om bij te kopen.

En opeens steeg de prijs – snel!

Die verkoop vond plaats op de laatste groene candle in de chart: ik verkocht die 20% met 1,1% winst. De prijs steeg meteen door en daarna was ik dan ook uit de complete trade. Winst van deze trade: 0,9%. Winst op mijn totale BTC-budget: 0,72%. De overige 0,28% had ik eerder vandaag al te pakken, dus… met 1% totale winst ben ik klaar voor vandaag. En dat is maar goed ook, want er moet een video worden opgenomen 😀

2 gedachten over “Binance (3m): PERL-BTC – hoe een foute instap toch nog een mooie trade wordt”

    1. Daar ben ik niet van afgestapt. Dit is een variatie erop, met name voor traders die willen instappen in wat moeilijker trades (met een 24hchange die negatief is, bijvoorbeeld).

      Hoe meer variaties op een trading-stijl je beheerst, des te beter je resultaten, Sebastiaan. Dus ik zou zeggen: experimenteer er eens mee en laat weten hoe het gaat!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *