Binance (3m): WAN-BTC

Dit wordt een wat langer verhaal. De (heel lange) trade in dit artikel had werkelijk alles: spanning, drama, verveling en spektakel!

WAN is en blijft een lastige coin om te traden: vaak duren WAN-trades veel te lang. Maar verder was er niet veel te doen vanochtend en kwam er, alweer, een WAN-instapmelding van de CC Scanner:

Wan scanner

Ik besloot opnieuw in te stappen. En voor de trollende, “sceptische” en/of wantrouwende lezers: ook deze trade heb ik weer “live” gedeeld, vanaf het begin tot aan het einde vijf uur later, in de CryptoCoiners Trading groep op Telegram. Als je traden serieus neemt en als je nog geen lid bent: meld je aan bij die chat-groep (het is gratis)!

De vorige WAN-trade ging snel, dus ik heb m’n strategie een klein beetje aangepast voor deze trade:

  • Instappen met 20% (ladder-order: 50% voor de ‘ask’-prijs, 50% voor de ‘bid’-prijs)
  • Bijkopen: 20% na een daling van 0,5%
  • Bijkopen: 20% na een nieuwe daling van 0,75%
  • Bijkopen: 20% na een verdere daling van 1%
  • Bijkopen: 20% na een verdere daling van 1,5%
  • Verdere daling: stop loss en wegwezen!

De instap ging snel en soepel, om 8:39 uur. Al snel was er een beetje winst (de prijs stond boven de groene lijn). Toch zijn WAN-trades lastig: de volatiliteit wisselt namelijk altijd snel. In de Chat-groep heb ik om 8:52 uur het volgende geschreven:

Wan chat 1

Ofte wel: uitstappen nu het nog kan, want het kan heftig worden 😎.

Natuurlijk is niemand uitgestapt. En…

Daar kwam de dip!

Om half tien begon de dip. Ik heb meteen bijgekocht, want de prijs daalde. Daarna werd de prijs weer even stabiel, maar toen kwam de echte ‘tank’: de prijs kelderde in een paar minuten met meer dan 2%.

Wan tank

Dat zijn momenten waar je als beginnend trader niet op zit te wachten. Je ziet je vermogen als het ware verdampen. Complimenten voor de moed van alle mensen, waaronder veel nog niet zo ervaren traders, die op dat moment in deze trade zaten!

De prijsdaling ging nog even door. Ik had in korte tijd twee keer bijgekocht tijdens de snelle daling en zat nu dus voor 80% van mijn BTC-budget in deze trade. Als het zó snel gaat met bijkopen, kies ik meestal voor een andere tactiek:

“Wacht met de laatste bijkoop totdat het momentum weer positief is. Koop dan alleen bij als de daling meer is dan het percentage waarop je normaal zou hebben bijgekocht”

Dat punt is niet bereikt. Ik zat dus met 80% in deze trade, met op dat moment een trade-verlies van ongeveer 2,2%. Maar… de sterk dalende trend begon af te nemen (kijk bijvoorbeeld naar de groene lijn van de Bollinger Bands: het gemiddelde van alle closes over  20 candles). Dat bood perspectief!

De prijs stijgt weer (een beetje)

Om 11:15 uur begon de prijs weer wat te stijgen. En, wat ik belangrijker vond, de trend veranderde mee en werd langzaam positief. Daarna kwam de te verwachten parabolische stijging, met daarna weer een stabilisatie:

Wan push

Het was toen 11:48 uur. De prijs was toen 3626 sats en was nog 2% verwijderd van mijn verkoopdoel: 3698 sats (zie de grote chart aan het begin van dit artikel).

Traden binnen de trade

Een trucje dat je kunt gebruiken om aan meer liquiditeit te komen: verkoop de munten uit je laatste bijkoopactie met winst en koop ze terug als de prijs weer zakt. Dat heb ik hier ook gedaan. Om 12:00 uur verkocht ik de vierde ‘bundel’ (gekocht op 3604 sats) bijna helemaal voor 3644. Je ziet die verkoop helaas niet, want hij werd voor 98% gevuld (ik zat met flink wat volume in deze trade).

Wan trade in trade

Vlak daarna zakte de prijs weer. Ik kocht de 98% weer terug en had snel een mini-winst van 1% op die 20% gemaakt:

Wan trade in trade 2

Daarna werd het weer een tijdje rustig: de prijs bewoog niet veel en zo’n beetje alle traders die meededen, zaten nog steeds flink in de rode cijfers. Die stilte duurde tot ongeveer 13:21 uur. We waren toen al bijna vijf uur bezig! Een echte “day trade”, dus 😉

Het laatste gedeelte: de bounce

Daarna ging het snel. In twee candles steeg de prijs… tot mijn winstdoel. Klaar, met ongeveer 0,8% op deze trade. Je ziet dat ik tussentijds nog één keer de laatste bijkoop heb verkocht (weer op 1%), maar met de rest ben ik op iets meer dan 1,2% uitgestapt. Kortom: klaar voor vandaag!

Schermafbeelding 2019 09 03 om 14 12 37

Er zat overigens nog meer ruimte in deze trade. Als je naar de chart kijkt, zie je dat de middelste lijn van de Bollinger Bands weer naar boven gaat. Normaal gesproken zou ik een trailing stop limit order uitvoeren om flink mee te liften, maar… de hond wilde uit!

Aan alle traders die hebben meegedaan (de Chat-groep kookte af en toe over): gefeliciteerd met de winst, jullie hebben het verdiend!

 

2 gedachten over “Binance (3m): WAN-BTC”

  1. Wat mooi om deze blog te lezen. Ik leer hier heel veel van. Zeker omdat je tot in detail verteld wat je hebt gedaan. Ook bij zo’n lastige munt als WAN. Dank je wel Roelf!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *