Binance (3m): WAN-BTC

De laatste trade voor vandaag!

Onlangs kreeg ik een reactie op deze YouTube-video:

Schermafbeelding 2019 08 29 om 15 35 26

WAN-BTC is een klassiek voorbeeld van een chart die lastig is om te traden. Dus, “Slurpie Rood”, ik had goede hoop dat deze trade fout zou kunnen gaan 😉

De strategie die ik koos, was:

  • Instappen met 10%
  • Bijkopen: 15% als de koers met 0,75% zou zakken.
  • Bijkopen: 20% als de koers weer 0,75% zou zakken
  • Bijkopen: 20% als de koers 1,25% verder zou zakken
  • Bijkopen: 20% als de koers 1,75% verder zou zakken
  • Verkopen: 75% als de prijs boven de bovenste bollinger band zou gaan – met de overige 25% via een trailing stop limit sell order nog wat extra winst proberen te pakken.

Het werd inderdaad een lastige trade. Een klassieke “glijbaan”! Op het moeilijkste moment zat ik met 85% van m’n beschikbare BTC in deze trade, bijna de hele tijd op verlies. Pas de laatste tien minuten van de trade zat ik ‘in de winst’! Maar dat was te verwachten: WAN-BTC is bijna altijd een lastige trade.

Het duurde wel héél lang voordat de weg naar boven werd ingezet, vandaar dat ik (12:54 UTC) via een stop loss 20% heb verkocht. Ik had op dat moment nog 15% van mijn BTC over, maar met die stop loss sell heb ik wat extra ruimte gecreëerd voor eventuele bijkopen.

Uiteindelijk heeft de trade ongeveer twee en een half uur geduurd. Het resultaat: ongeveer 0,2% winst (omgerekend naar de hele portfolio). Geen spectaculair resultaat, maar ik heb deze trade eigenlijk vooral gemaakt om te kijken of ik “Slurpie Rood” een plezier zou kunnen doen. Dat is dus niet gelukt, sorry!

Instapsignaal: CC Scanner (Stochastic Oscillator & Bollinger Bands)

2 gedachten over “Binance (3m): WAN-BTC”

  1. Deze trades zijn leerzaam voor beginners. Ik werk zelf nog met testset bij BitMEX en kan deze tips op kleine schaal uitproberen. Met name het bijkopen. Ook hoorde ik voor het eerst dat een trade wel dagen, cq weken dan duren. En inderdaad ik had ook moeten wachten bij sommige trades maar beƫindigde de trades met verlies. Achteraf had ik mooie winst kunnen pakken als ik was blijven zitten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *